Mobile Community Answers To The Basic Problems Encountered In The Production Of Chair Mould

Article Information

  • Posted By : xiu umin
  • Posted On : Jul 23, 2020
  • Views : 49
  • Category : Burning Issues
  • Description : 1. Reasons for slow production cycle of chair mould and improvement measures. Answer: The main reasons for the slow production cycle are that the cooling time is prolonged, and the screw returns time is prolonged due to wear. Improve the cooling effect of the Chair Mould, shorten the cooling time, replace the worn screw, shorten the material returning time and speed up the production cycle. 2. The purpose of acid resistance test. Answer: The acid resistance test of products is to detect the internal stress of products and the location of the stress points, so as to eliminate the internal stress of products. 3. The reason why metal inserts in products are easy to crack under stress. Answer: When the insert is placed in the product, internal stress will be formed when the hot melt adhesive meets the cold insert during beer moulding, which will reduce the strength of the product and make it easy to crack. Therefore, during production, the inserts should be preheated. 4. Rationality and selection method of exhaust point of chair mould. Answer: The unreasonable exhaust point of the mould will not produce the exhaust effect, but will cause the deformation or dimensional change of the product, so the exhaust point of the mould should be reasonable. Choose the exhaust point of the mould, and open the exhaust at the place where the product is finally filled with glue and the place where the product is trapped and burned. 5. Causes and solutions of brittle fracture of products. Answer: The product is easy to crack, which is caused by using too many nozzle materials and secondary materials, or the material stays in the material pipe for too long, which causes the aging of the rubber compound and makes the product easy to crack. Increase the proportion of new materials, reduce the recycling times of nozzle materials, generally no more than three times, and avoid the long-term stay of rubber materials in the material pipe. 6. The causes and solutions of fiber flooding in glass fiber products. Answer: Because of the low melting temperature or mould temperature and insufficient injection pressure, the glass fiber can not be well combined with the plastic in the glue, which makes the fiber overflow. Raise the melt temperature and mould temperature, and increase the injection pressure. 7. Influence of inlet temperature on products. Answer: Too high or too low temperature at the inlet will cause unstable material return of the machine, make the feeding amount unstable, and affect the size and appearance of the product. 8. Reasons and solutions of white spots in transparent products. Answer: White spots in transparent products are caused by cold glue in products or dust in materials. Raise the nozzle temperature, add cold material well, and pay attention to preservation of raw materials to prevent dust from entering. 9. Cracking of spherical surface after screen printing. Answer: Because of the stress on the surface of the product, it cracks after screen printing, which increases the mould temperature and reduces the stress. The stress can be relieved by annealing. 10. Product deformation. Answer: Product deformation is mainly caused by imbalance during thermal shrinkage, or caused by internal stress. 11. Bubble problem of transparent PC shell. Answer: The raw materials are not dry enough; Uneven glue thickness, poor exhaust of chair mould and easy decomposition of raw materials may cause bubbles in the product. Fully dry raw materials, increase mould exhaust, and minimize uneven thickness of adhesive. 12. The product is covered with rubber, and the nozzle edge shrinks. Answer: Poor exhaust of the chair mould, slow glue injection speed, and insufficient holding pressure and time can all cause the nozzle to shrink. Increase the mould exhaust, properly increase the injection speed, and increase the pressure and time of holding pressure. 13. When black masterbatch is used for ABS material, the product is easy to break and peel. Answer: Too much carbon powder is used in the pigment of the color master, which causes the peeling of the product. Change the masterbatch pigment. 14. In the production process, the product lacks glue, and sometimes it is ineffective to increase the pressure and speed of glue injection. Why? Answer: It is because the melted glue keeps taking away the heat in production, resulting in insufficient melted glue, high viscosity and poor fluidity of the glue, which makes the product lack of glue. Improve the material pipe temperature to solve. Dustbin Mould is also one of our product, welcome to buy and purchase!

Overview

  • 1. Reasons for slow production cycle of chair mould and improvement measures.

    Answer: The main reasons for the slow production cycle are that the cooling time is prolonged, and the screw returns time is prolonged due to wear. Improve the cooling effect of the Chair Mould, shorten the cooling time, replace the worn screw, shorten the material returning time and speed up the production cycle.

    2. The purpose of acid resistance test.

    Answer: The acid resistance test of products is to detect the internal stress of products and the location of the stress points, so as to eliminate the internal stress of products.

    3. The reason why metal inserts in products are easy to crack under stress.

    Answer: When the insert is placed in the product, internal stress will be formed when the hot melt adhesive meets the cold insert during beer moulding, which will reduce the strength of the product and make it easy to crack. Therefore, during production, the inserts should be preheated.

    4. Rationality and selection method of exhaust point of chair mould.

    Answer: The unreasonable exhaust point of the mould will not produce the exhaust effect, but will cause the deformation or dimensional change of the product, so the exhaust point of the mould should be reasonable. Choose the exhaust point of the mould, and open the exhaust at the place where the product is finally filled with glue and the place where the product is trapped and burned.

    5. Causes and solutions of brittle fracture of products.

    Answer: The product is easy to crack, which is caused by using too many nozzle materials and secondary materials, or the material stays in the material pipe for too long, which causes the aging of the rubber compound and makes the product easy to crack. Increase the proportion of new materials, reduce the recycling times of nozzle materials, generally no more than three times, and avoid the long-term stay of rubber materials in the material pipe.

    6. The causes and solutions of fiber flooding in glass fiber products.

    Answer: Because of the low melting temperature or mould temperature and insufficient injection pressure, the glass fiber can not be well combined with the plastic in the glue, which makes the fiber overflow. Raise the melt temperature and mould temperature, and increase the injection pressure.

    7. Influence of inlet temperature on products.

    Answer: Too high or too low temperature at the inlet will cause unstable material return of the machine, make the feeding amount unstable, and affect the size and appearance of the product.

    8. Reasons and solutions of white spots in transparent products.

    Answer: White spots in transparent products are caused by cold glue in products or dust in materials. Raise the nozzle temperature, add cold material well, and pay attention to preservation of raw materials to prevent dust from entering.

    9. Cracking of spherical surface after screen printing.

    Answer: Because of the stress on the surface of the product, it cracks after screen printing, which increases the mould temperature and reduces the stress. The stress can be relieved by annealing.

    10. Product deformation.

    Answer: Product deformation is mainly caused by imbalance during thermal shrinkage, or caused by internal stress.

    11. Bubble problem of transparent PC shell.

    Answer: The raw materials are not dry enough; Uneven glue thickness, poor exhaust of chair mould and easy decomposition of raw materials may cause bubbles in the product. Fully dry raw materials, increase mould exhaust, and minimize uneven thickness of adhesive.

    12. The product is covered with rubber, and the nozzle edge shrinks.

    Answer: Poor exhaust of the chair mould, slow glue injection speed, and insufficient holding pressure and time can all cause the nozzle to shrink. Increase the mould exhaust, properly increase the injection speed, and increase the pressure and time of holding pressure.

    13. When black masterbatch is used for ABS material, the product is easy to break and peel.

    Answer: Too much carbon powder is used in the pigment of the color master, which causes the peeling of the product. Change the masterbatch pigment.

    14. In the production process, the product lacks glue, and sometimes it is ineffective to increase the pressure and speed of glue injection. Why?

    Answer: It is because the melted glue keeps taking away the heat in production, resulting in insufficient melted glue, high viscosity and poor fluidity of the glue, which makes the product lack of glue. Improve the material pipe temperature to solve.

    Dustbin Mould is also one of our product, welcome to buy and purchase!